Gent

Het is niet toevallig dat Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, en aantal klinkende namen is toebedeeld:

  • Historisch hart van Vlaanderen
  • Een stad van alle tijden
  • één der mooiste historische steden van Europa

De Stad combineert immers een indrukwekkend verleden met een levendig heden. Talrijke toeristen bezoeken dan ook het hele jaar door de mooie woonplaats van de “stroppendragers” en maken gebruik van de fantastische service van Hotel Harmony.

Het historische centrum biedt heel wat bezienswaardigheden en wordt beheerst door een imposante torenrij die men kan bewonderen vanop de Sint-Michielsbrug en vanuit onze "kamers met uitzicht": de Sint-Niklaaskerk, het Belfort met klokkentoren en de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde schilderij "de aanbidding van het Lam Gods" van Jan van Eyck.

Op vele plaatsen zijn de Middeleeuwen bewaard gebleven ( zoals in het Patershol).

Niet ver daarvandaan rijst het Gravensteen, ooit de middeleeuwse burcht van de graven van Vlaanderen, nu één van de grootste toeristische trekpleisters.

Daarnaast zijn er nog tal van musea, abdijen, begijnhoven, tientallen kerken en honderden historische gebouwen. Niet alleen de kunstliefhebbers komen aan hun trekken, ook op het gebeid van winkelen,gastronomie of gezellig uitgaan biedt Gent al het nodige.

Gent verkennen kan met de fiets ( te huur in het hotel), te voet, met de koets, per boot of per ballon.

Map route Hotel Harmony