20 maart 2022 – Fietstocht Lara en Thobeka

Op 20 maart was het dan eindelijk zover: lente! En in april liet dan ook het lenteweer niet langer op zich wachten. Reden temeer om erop uit te trekken! En daarenboven: hoog tijd om eens goed in de kuiten te bijten wilden we ons ergens in de komende maanden nog proportioneel in badkledij kunnen vertonen. Wij, Lara en Thobeka, twee doorgewinterde fietstalenten uit Nederland, besloten daarop dan eindelijk Harmony’s fietstocht op de som te nemen. 50 kilometer schoon aan de haak.

En toegegeven, daar zijn we best een beetje trots op. Geen kilometer spijt.

We hebben onwijs veel gezien van de stad. Verschillende soorten wijken met historische panden, arbeidershuizen, boerderijen… Wat ons vooral verraste, waren de uitgestrekte natuurgebieden die de stad en haar grensgebieden rijk zijn. Prachtig, in deze tijd van het jaar. Deze route is zeker een aanrader als je Gent nog niet (goed) kent en wel van lang fietsen houdt. Zorg dus zeker voor goed opgepompte banden! Het is een behoorlijk stuk doortrappen maar we hebben enorm genoten dus zouden het in wezen dus iedereen aanraden.

Het was een waar plezier zo langs de slootjes en de weilanden te rijden aan de ene kant met gestileerde woonvilla’s aan de andere kant. Het heeft ons veel deugd gedaan op deze manier de natuur te doorploegen. Het was er heel rustig met enkel hier en daar wat paarden of een paar ezels die we dan vanop veilige afstand gadesloegen. Er was alleszins ook gelegenheid genoeg om pauze te nemen op een bankje en met volle teugen te genieten van het uitzicht. 

Het startpunt van de tocht is uiteraard Hotel Harmony zelf, midden in het centrum van Gent. Het eerste stuk fiets je dan ook dwars door de stad, langs de kades. Er lagen naast modern-architectonische hoogstandjes verrassend veel kerken en kathedralen op de route. Ook passeerden we leuke restaurantjes, terrassen, winkels etc. Ideaal natuurlijk om te onthouden voor de avond of om de volgende dag nog eens langs te gaan.

Vermeldenswaardig was niettemin het lunchpakket dat het hotel ons meegaf. Dit zit in een super handig tasje wat je aan je stuur kan hangen met bovenop de route. De route is erg overzichtelijk; er wordt namelijk precies aangegeven welke knooppunten je moet volgen. De kleurrijke bordjes vind je op palen langs de weg en zijn gemakkelijk te herkennen. En het lunchpakket zelf stelde dus allerminst teleur. Per persoon twee hartig belegde broodjes, twee zoete broodjes/cakejes (het besluit was unaniem: versgebakken!), een banaan, een flesje water én een bidon van Hotel Harmony die we mochten houden en tenslotte ook nog nootjes. Welkome calorieën in deze omstandigheid! En om de vingers bij af te likken bovendien dus fijn dat ook de servetjes niet ontbraken.

Conclusie: Hotel Harmony zorgt goed voor je, waar je je ook bevindt! Wij zijn fan!

keyboard_arrow_up